Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Φωνές απο το παρελθόν.



Ιστορία λαμπερή και αρχαία όσο η γνώση. Ανεβαίνοντας το βουνό αποσπάσαι από την καθημερινότητα, εισχωρείς στο είναι των πραγμάτων που είναι διαφορετικά αρκεί να θέλεις να τα νιώσεις. Ο χρόνος κατοικεί στις πλαγιές, τις μαστορεύει, τις μεταλλάσσει, δίνει άλλο περιεχόμενο.
Το βουνό του μυστηρίου, ο θρύλος του δράκου, των πρώτων κατοίκων της Νότιας Εύβοιας, μονοπάτι του παρελθόντος χαραγμένο από τις χιλιετίες. Από την αχλή του μύθου μέχρι σήμερα τα δρακόσπιτα αποζημιώνουν τον επισκέπτη. Απίστευτη ομορφιά σμιλεμένης πέτρας, κυκλώπειες διαστάσεις, ανείπωτο μεγαλείο. Περπατώντας τα πανάρχαια μονοπάτια ανατριχιάζεις, το πέπλο του μυστηρίου καλύπτει το παρελθόν κι όταν αντικρίζεις τα πέτρινα μνημεία θέλεις να μάθεις κι άλλα κι ύστερα κι άλλα και προχωρείς κι ανεβαίνεις να φτάσεις στην κορφή να ρουφήξεις και την  τελευταία ικμάδα γνώσης.
Ταξίδι στην ιστορία αγκαλιά με τις ομορφιές της φύσης εκεί που τ` αγριολούλουδα  μαγεύονται από τις εποχές. Τα δρακόσπιτα, το κάστρο με την περίφημη πύλη των Αρμένων, τα αρχαία λατομεία αντιστέκονται βαθιά ριζωμένα, περιμένουν να διηγηθούν την σιωπηλή ιστορία τους.
Φωνές από το παρελθόν που αν θελήσεις ν` ακούσεις προσφέρονται εμπρός σου, πέτρες που ζωντανεύουν το μύθο διηγούνται περασμένες ζωές που κρύβονται στις σελίδες της ιστορίας.
Όλα αυτά τόσο απλά προσφέρονται αρκεί να πάρεις τον δρόμο που οδηγεί στα Στύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου